Sant Llorenç d’Hortons acollirà la primera presentació a Catalunya del nou disc de Pau Alabajos

0
1072
Pep Anfruns, regidor de Cultura de Gelida, Jordi Ferrer, alcalde de Sant Llorenç d'Hortons, Pere Camps, director del BarnaSants i Pere Pons, alcalde de Subirats.

El Penedès, de la mà dels municipis de Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Subirats,  tornarà a ser subseu del BarnaSants, el festival de referència de la cançó d’autor. Sota el paraigua del certamen, que ha programat fins a un centenar de concerts en tres mesos, actuaran al territori artistes consagrats, com Quico Pi de La Serra, i cantautors emergents que ja s’han fet un nom dins l’escena catalana, com Pau Alabajos, Rusó Sala i el duet format per Mireia Vives i Borja Penalba.

El primer a pujar a l’escenari serà Pi de la Serra, que actuarà aquest diumenge a Gelida, on oferirà un repertori de punyent contingut social que 40 anys després continua més vigent que mai. El 2 de març, també a Gelida, serà el torn del duet valencià format per Mireia Vives i Borja Penalba, que presentarà el seu segon disc Línies en el cel elèctric. El 16 de març agafarà el relleu l’empordanesa Rusó Sala que, en ple procés creatiu del seu quart disc, farà una parada especial a Sant Pau d’Ordal on oferirà un concert antològic per fer balanç de la seva discografia.

El festival clourà al Penedès amb una de les actuacions més esperades, la del cantautor de Torrent Pau Alabajaos, que farà a Sant Llorenç d’Hortons la primera presentació a Catalunya del seu darrer treball, Ciutat a cau d’orella. Un disc en què ret homenatge a un gran referent del País Valencià, Vicent Andrés Estellés, coincidint amb el 25è aniversari de la mort del poeta.

Pere Camps, director del BarnaSants, va ser l’encarregat de presentar dimarts les actuacions que tindran lloc al Penedès. Durant la seva intervenció va recordar que el festival va néixer amb la voluntat de recuperar la cançó d’autor i el seu contingut reivindicatiu però també amb l’objectiu de defensar la llengua i la cultura catalanes. “Quan parlem de cançó parlem de cultura i quan parlem de cultura parlem d’una gran eina de transformació social”, va subratllar Camps, que va insistir en el fet que “la cultura és la millor arma per lluitar contra l’hegemonia i per defensar les llibertats”.

Projectes culturals com el BarnaSants “cobren més sentit que mai en l’actual conflicte polític que pateix Catalunya, on hi ha persones a la presó per haver defensat les seves idees de forma pacífica”, va denunciar.

FER UN COMENTARI