Sant Pere de Ribes compta amb un nou itinerari entre vinyes

0
353

Una nova caminada familiar s’ha incorporat aquestes darreres setmanes a les rutes de senderisme de Sant Pere de Ribes. Es tracta de la Ruta de les Vinyes, una passejada per conèixer les vinyes que hi ha al voltant del Castell de Ribes a través d’un camí de la xarxa de senders comarcals que s’ha esquitxat de diferents estacions interpretatives que conviden els visitants a descobrir el paisatge a través d’un itinerari circular. La iniciativa, emmarcada en la Ruta del Patrimoni del Garraf, s’ofereix com a complement a la museïtzació del Castell i la creació del Centre d’Interpretació dels Indians, ambdós equipaments previstos inaugurar al llarg de l’any vinent.

La Ruta de les Vinyes va de Can Sidro a Can Coma i al llarg del camí, diferents estructures aporten informació de les vinyes i el paisatge. L’itinerari que se segueix és una variant de la ruta Sant Pere de Ribes-El Mongròs-Font d’en Sidro, escurçat per adaptar el recorregut a un públic més ampli.

Aquesta nova ruta s’emmarca dins el projecte Garraf: camins, patrimoni i natura el qual proposa una sèrie d’itineraris al voltant de sis punts d’interès patrimonials, que permeten descobrir els paisatges més genuïns de la comarca: el mar, les muntanyes, les vinyes i el riu Foix. El projecte té com a objectiu disposar dels elements necessaris per atraure més visitants fora de temporada, trencar l’estacionalitat i alhora crear les condicions perquè es generi una indústria d’activitats culturals i de lleure.

 

FER UN COMENTARI