Sant Pere de Ribes obre tres línies d’ajuts de 310.000 euros per autònoms i PIMES del municipi

0
200

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha posat en marxa tres línies de subvencions per als autònoms, els comerços i les petites empreses locals. En total s’han destinat fins a 310.000 euros que han d’ajudar als beneficiaris a cobrir les despeses fixes o derivades de l’aplicació de mesures de control a les empreses; fomentar i donar suport a l’emprenedoria per incentivar la creació de noves activitats econòmiques i llocs de treball, i potenciar la inversió en millores i innovació en activitats econòmiques locals.

Segons especifiquen les bases d’aquesta convocatòria, podran optar a les subvencions les empreses amb instal·lacions de menys de 400 m2 de superfície i amb menys de deu treballadors.

Hi ha tres línies de subvencions. D’una banda, la Línia Covid és un paquet d’ajuts extraordinaris per a persones autònomes i empreses adreçat a activitats econòmiques que acreditin una reducció de la facturació d’un 75% o més, comparant el volum de facturació del 15 de novembre de 2020 al 15 de març de 2021 amb el mateix període de l’any anterior. L’import màxim de les subvencions serà d’un màxim de 500 euros per persona o empresa beneficiària.

D’altra banda, hi ha les línies Emprèn i Empresa. La primera és per a autònoms i empreses de nova creació que hagin iniciat l’activitat entre l’1 de juny de 2019 i el 31 de maig de 2021. La segona inclou ajuts per a la millora i la innovació per a empreses donades d’alta abans de l’1 de juny de 2019. Les persones o empreses beneficiàries d’aquestes dues línies d’ajuts rebran un màxim de 1.000 € en cada cas.

Les línies són excloents entre si, és a dir, una mateixa activitat econòmica només pot optar a una de les subvencions. En les pròximes setmanes es publicaran les bases definitives a la web i s’obrirà el període de sol·licitud.

FER UN COMENTARI