Sant Pere de Ribes prioritza l’atenció a les persones en els pressupostos del 2022

0
253
El regidor d'Hisenda i Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Fran Perona, presentant el pressupost municipal 2022. // LA FURA

El govern de Sant Pere de Ribes portarà a ple la setmana vinent el pressupost municipal per a l’any 2022, que suma 28,5 MEUR, gairebé un milió més que el pressupost d’enguany.

El nou pressupost, després de les reunions que s’han fet amb els grups municipals, s’està acabant de preparar per portar-lo a aprovació. Segons el regidor d’Hisenda i Serveis Econòmics, Fran Perona, el que es planteja “és un pressupost centrat en les persones, amb una mirada posada en la sortida de la pandèmia de la Covid-19 i en l’espai públic”, el que consideren “el primer espai de convivència de la ciutadania”. En aquest sentit, Perona ha apuntat que les prioritats de l’executiu local són, novament, “garantir la igualtat d’oportunitats i l’accés a l’habitatge, fomentar mesures mediambientals, la lluita contra l’atur i el suport al comerç local”.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes mantindrà, per tant, totes les línies que es van posar en marxa a causa de la pandèmia, centrades en serveis socials, educació, habitatge i comerç, i reforçaran “els departaments que lluiten per acabar amb les desigualtats”. De fet, aquestes polítiques suposen més del 50% del pressupost.

D’altra banda, Perona ha recordat que la situació de deute zero en què es troba l’Ajuntament des de fa uns anys beneficia la despesa prevista. És a dir, “el pressupost no té pràcticament despeses financeres, el que es tradueix en una major disponibilitat dels ingressos per atendre les necessitats de la ciutadania”, ha dit el regidor. Segons avancen des de l’Ajuntament, a hores d’ara, el pressupost comptaria amb el vistiplau de dos grups municipals més, tot i que “continuaran treballant fins a l’últim moment” per aconseguir el màxim suport possible.

FER UN COMENTARI