Sant Quintí celebrarà la restauració dels seus gegants amb una trobada gegantera

0
434

El diumenge 8 de maig, Sant Quintí celebra la renovació dels seus gegants Roger i Elisenda, amb una trobada gegantera on sortiran vuit parelles de gegants, entre els quals els centenaris de la vila, Quintí i Neus. És la primera vegada que se celebra una trobada gegantera al poble.

La plantada començarà a les 9 del matí davant de l’Institut, on les colles i tothom qui ho desitgi podrà participar en esmorzar-botifarrada (tiquets, a l’Ajuntament). La cercavila començarà a les 11 amb les colles de Sant Sadurní, el Catllar, Sant Pere de Ribes, Torrelavit, Torrelles de Foix, la Llacuna i les parelles locals, amb ballada final davant la Casa de la Vila.

Prèviament, el Roger i l’Elisenda seran descoberts a 2/4 d’11. La restauració ha anat a càrrec del constructor i restaurador Aitor Calleja i el seu equip, que també han restaurat els de Vilafranca i Vilanova, entre altres. Els renovats gegants obriran la cercavila i els gegants centenaris de Sant Quintí, popularment coneguts com els de Can Gili, la tancaran. Des que es van construir el Roger i l’Elisenda, l’any 1969, la parella centenària quintinenca només havia sortit els anys 2010, 2011 i 2012. Val a dir que la Colla gegantera de Sant Quintí té més de cent anys, compta amb cinc parelles locals i són l’únic poble de l’Alt Penedès, tret de la capital, que tenen una parella centenària.

FER UN COMENTARI