Sant Quintí de Mediona ja compta amb un Pla d’Igualtat de Gènere

0
447

Sant Quintí de Mediona compta amb un Pla Local d’Igualtat de Gènere que té per objectiu ordenar i donar una perspectiva estratègica a les polítiques transversals per a la igualtat de gènere fins al 2023. Alhora, compta també amb un Protocol integral per a l’abordatge de violències masclistes el qual ofereix directrius sobre com actuar davant de qualsevol forma de violència exercida contra les dones i contra qualsevol ciutadà que no segueixi un mandat de nènere normatiu, incloent les agressions LGTBIQ+fòbiques. La guia coordina l’acció de tots els serveis municipals envers les violències masclistes, tant en l’àmbit de l’atenció directa com de prevenció, detecció i recuperació.

Pel que fa al Pla Local d’Igualtat de Gènere, consta de dues parts: una diagnosi de la situació actual i, també, la definició d’objectius i les mesures del Pla. En la diagnosi s’analitza la situació respecte la igualtat de gènere en àmbits diversos com el compromís municipal vers la igualtat, la lluita activa contra la violència masclista, drets i qualitat de vida, coeducació, creació cultural de les dones i cultura per a la igultat, perspectiva de gènere en el disseny de la ciutat, etc.

Tant el Pla Local d’Igualtat de Gènere com el Protocol integral de l’abordatge de gènere han estat elaborats per la Diputació de Barcelona i des del consistori quintinenc s’insisteix  en el compromís per eliminar la violècia masclista i es fixa la lluita contra aquesta xacra com una gran prioritat.

FER UN COMENTARI