Sant Sadurní congelarà els impostos i preus públics per el 2017. Les úniques novetats contemplades són la introducció d’una bonificació del 50% per aquells bars i restaurants que utilitzin mobiliari sense marques comercials a les seves terrasses i una segona bonificació del 100% pels veïns del municipi en l’entrada al Centre d’Interpretació del Cava. També s’han creat dues noves ordenances: una per regular els pisos buits al municipi i una altra per establir preus públics per a activitats o espectacles de pagament.

La proposta del govern local (CiU i ERC) va prosperar amb les abstencions del PP i PSC i els vots en contra d’ICV i la CUP. El PP va lamentar no aconseguir el compromís de bonificar completament la taxa de taules i cadires per els negocis de restauració que adeqüin les seves terrasses a una certa estètica. El PSC va demanar més treball al govern per concretar una taxa de tinença d’armes o per desenvolupar l’ordenança en relació a la taxa sobre pisos buits.

ICV va recriminar que encara no s’hagi iniciat un treball per introduir una tarifació social i bonificacions progressives segons la renda. També es va referir a aquesta qüestió la CUP, que també va reclamar l’augment de l’IBI i de l’impost sobre activitats econòmiques per a les grans empreses i entitats financeres, que permetrien augmentar els ingressos i per tant dotar a l’Ajuntament de major capacitat per afrontar projectes.

FER UN COMENTARI