Sant Sadurní manté la Festa dels Barris, malgrat la covid-19

0
1431

Malgrat la situació excepcional per la crisi sanitària de la covid-19, Sant Sadurní celebrarà finalment la Festa dels Barris d’aquest 2020, de l’11 al 18 de juny. La capital del cava no es volia deixar perdre les festes més arrelades i amb més tradició al municipi, tot i que hauran de ser diferents del que és habitual. Aquest any, per exemple, la Banda de Barris farà els recorreguts de sempre es podrà sentir des dels balcons, que l’Ajuntament recomana que s’engalanin amb els elements festius tradicionals: els clavells, les mantellines i els bastons. La Banda interpretarà les tradicionals tonades de El ball de la mantellina i Sota la doble àliga, però, enguany no anirà seguida dels tradicionals rengles.

A més, un any més, les cases i garatges s’obriran per oferir cava i coca a amistats i veïnat, sempre en petit grup (màxim, 15 persones). Per fer més present que són Barris, cada dia a les 2 del migdia petarà la tradicional tronada d’inici de cada barri, amb aquestes dates: el dijous 11 de juny, al barri de l’Ajuntament; el divendres 12, Sant Antoni; el dissabte 13, barri Montserrat; el diumenge 14, barri Església; el dilluns 15, barri Diputació; el dimarts 16, barri Cavallers; i el dimecres 17 de juny, barri Raval.

Tampoc hi faltaran els confits, que es portaran a casa, a totes les famílies que ho hagin sol·licitat. Els més menuts rebran de la mà dels regidors i regidores de l’Ajuntament les paperines.

També s’ha organitzat el concurs Som Barris, en què es convida la població a publicar els seus vídeos a Instagram amb el hashstag #sombarris i etiquetats a @culturassadurni, per guanyar vals de compra per als comerços adherits a l’associació de comerciants Som Sant Sadurní, amb premis per als millors audiovisuals.

FER UN COMENTARI