La Diputació de Barcelona ha impulsat la creació de la Xarxa de Territoris Lliures de Violències Masclistes, un projecte que pretén crear un conjunt de programes, serveis, recursos i actuacions per tal de contribuir a garantir i defensar un dret fonamental com és el de viure una vida lliure de violències masclistes. Una d’aquestes iniciatives és la instal·lació de punts lila en entorns del dia a dia de la vida municipal com ara les places públiques i els mercats. També es pretén fer formació al personal d’equipaments i comerços per tal que siguin agents de prevenció i detecció de les violències masclistes arreu dels municipis.

De moment, es tracta d’una prova pilot que es fa en 6 municipis catalans, entre ells Santa Margarida i els Monjos, a l’Alt Penedès. Aquests pobles tindran, fora de l’horari d’oci nocturn, unes carpes que funcionaran com a punt d’informació, assessorament i sensibilització envers les violències masclistes. Aquests punts lila estaran dinamitzats per professionals de l’àmbit psicosocioeducatiu que presten serveis educatius i de formació en la prevenció de les violències de gènere i l’assetjament escolar.

La segona fase d’aquesta prova pilot consistirà a cercar equipaments i comerços que vulguin formar part d’una xarxa local per esdevenir punts d’informació i sensibilització sobre les violències masclistes. Seran punts adherits a la xarxa local de diferents zones dels municipis. El personal d’aquests establiments rebrà formació per fer un acompanyament bàsic i adreçar la persona als serveis d’atenció pertinents.

FER UN COMENTARI