Santa Oliva municipalitza el servei de neteja viària

0
146

El ple de l’Ajuntament de Santa Oliva ha aprovat per majoria absoluta la municipalització del Servei de Neteja viària de carrers, places, rotondes i voreres i altres espais públics del poble. El consistori explica que l’objectiu d’aquesta internalització del servei (que en els darrers dos anys ha prestat la Fundació Santa Teresa) té per objectiu millorar el servei augmentat les hores destinades neteja i disminuint el cost en gestionar directament el servei.

El 16 e maig d’enguany es va extingir el contracte amb la Fundació Santa Teresa i, tot i poder-lo prorrogar un any més, l’Ajuntament ha decidit tirar endavant la municipalització. Fins ara, el servei ha tingut un cost de 50.152,56 euros iva inclòs i, segons el consistori havia generat algunes queixes per part de veïns. Com que actualment la brigada municipal ja realitza la recollida d’andròmines i restes vegetals a través d’un contracte de serveis, ara el que es farà és assignar a aquests treballadors municipals les tasques de neteja viària. 

El servei de neteja viària inclou, a més de la neteja de qualsevol residu i/o brutícia present a la via pública, la neteja de la via després de celebracions o esdeveniments, el buidatge i manteniment de les papereres, neteja després de pluges o fenòmens naturals etc. Es preveu destinar-hi un total de dos operaris durant 200 jornades/any i el renting de la maquinària necessària per dur a terme la neteja.

 

FER UN COMENTARI