Santa Salut, Ginestà, Ptazeta, Els Pets i 31 Fam actuaran a Vilanova aquest cap de setmana

0
196
PTAZETA / FME

El proper divendres 30 i el dissabte 31 de juliol se celebra la Festa Major d’Entitats, que el passat 2020 es va haver de suspendre a causa de la pandèmia per coronavirus. Enguany, els diversos col·lectius vilanovins que l’organitzen han apostat per un format adaptat a les mesures sanitàries actuals, i per això el públic estarà assegut, es mantindrà la distància entre els assistents i caldrà utilitzar mascareta. A més, els organitzadors distribuiran el públic en zones delimitades per evitar aglomeracions a les entrades i sortides.

L’edició d’aquest 2021 porta artistes de renom de l’escena catalana i espanyola: els veterans Els Pets seran el principal concert de divendres, dia que completa la programació amb Ginestà i Mareta Bufona; i el dissabte l’artista canària Ptazeta encapçala la jornada, juntament amb Santa Salut, 31 Fam i Patas VNG.

Novetat i seguretat

Les quatre entitats organitzadores de la Festa Major d’Entitats, Festuc, La Unió Vilanovina, l’Apol·lo i el Ball de Diables, han buscat un cartell format majoritàriament per artistes joves i reconeguts, i les propostes de dissabte giren al voltant del rap, hip-hop i el trap, gèneres en auge els darrers anys.

Per primera vegada, aquesta festa és de pagament, amb preus que oscil·len entre els 17 i els 30 euros en el cas dels abonaments (el festival és gratuït per a menors de 6 anys), però l’organització apunta que aquest canvi “és temporal” i que s’ha hagut de fer “per poder realitzar un acte cultural segur i econòmicament viable”. En total s’han posat a la venda 2.000 entrades, que es poden trobar a la pàgina web fme.cat.

La Festa Major d’Entitats és un festival musical basat en l’autogestió i la feina voluntària dels membres dels col·lectius, i fins ara sempre havia vetllat per la total accessibilitat. Enguany, l’organització ha dotat l’espai amb diversos punts amb dispensadors de gel, i la zona esportiva de Vilanova estarà dividida en una zona central amb cadires per a poder gaudir dels concerts i una altra zona perimetral de restauració, amb taules i cadires, on s’hi troben les barres i food-trucks.

FER UN COMENTARI