Santa Teresa, diada total

0
855

L’encert de contractar la Jove de Tarragona i de seguir confiant a cegues amb la Joves de Valls independentment del seu estat de forma any rere any ha permès ajuntar aquest diumenge a la plaça Vella dos fruits deliciosos que valen el seu pes en or. La Joves vallenca hi ha descarregat la torre de vuit sense folre, la segona del seu historial, i converteix el Vendrell en una de les poques places que té en el seu palmarès aquest castell d’extremíssima dificultat (ja l’hi havia carregat tres anys enrere). Per la seva part, la Jove tarragonina ha plantat el seu primer 4 de 9 sense folre a la diada de Santa Teresa, i si l’any passat va entrar precisament al Vendrell en el selecte grup de colles que descarreguen el castell de deu, ara ho ha fet al mateix selecte grup de colles que planten castells “nets”.

L’aperitiu de tot això, també de luxe, l’han posat en primera ronda els Nens del Vendrell, que han descarregat el primer 4 de 9 amb folre de l’any i segon del seu historial (un any just després del primer) i revaliden així, per tercer any, la condició de colla de nou. Per la diada de Santa Anna n’havien fet dos intents que presentaven totes les garanties de descarregar-se, però la canalla se’ls havia fet enrere. Han estat tres mesos de treball psicològic amb els més menuts perquè se’l creguessin, i la feina s’ha vist a plaça amb un 4 de 9 impecable, com el de l’any passat. La perseverança ha tingut finalment premi.

Amb la feina gruixuda feta, en segona ronda han bastit el tercer 5 de 8 de la temporada, que ja havien recuperat la setmana passada a Reus, i posteriorment s’han fet amb la torre de 8 amb folre i amb un pilar de 6 que recuperaven després de la lesió temporal del terç, l’excap de colla Guillem Vinyes.

Torre de 8 de la Joves de Valls (foto: Víctor Merencio).
Torre de 8 de la Joves de Valls (foto: Víctor Merencio).

La colla vermella vallenca ha obert plaça amb el seu trumfo més preuat, com li agrada fer. Una torre de 8 carregada amb facilitat i descarregada amb èpica, amb molt d’esforç… i confiança absoluta. Tot seguit han hagut de desmuntar la torre de 9 amb folre i manilles amb cassoleta dalt per indecisió de la canalla; han repetit amb el 3 de 9 amb folre, han seguit amb el 3 de 8 amb agulla carregat i han acabat amb el pilar de 7 amb folre.

4 de 9 carregat per la Jove de Tarragona (foto: Víctor Merencio).
4 de 9 carregat per la Jove de Tarragona (foto: Víctor Merencio).

Els liles de Tarragona han començat amb el 5 de 9 amb folre, per seguir amb un 4 de 9 que tan sols havien provat un cop en el seu historial (al llunyà concurs de 1998), que han treballat força durant tota l’ascensió, sense perdre la mida, i que s’ha trencat després de fer l’aleta. Després d’un 4 de 9 amb folre, han acabat la diada amb el pilar de 8 amb folre i manilles, que hi descarreguen per segon any.

FER UN COMENTARI