Santi Borrell simbolitza la crisi de la pagesia amb una instal·lació de ceps penjats d’una forca a la Granada

0
444

Divendres a les 8 del vespre s’inaugurarà una instal·lació conceptual titulada “Vinyes mortes vora el cel”, del poeta Santi Borrell, que simbolitza el mal moment que passa el sector de la pagesia. Compta amb el suport del sindicat Unió de Pagesos. El muntatge es pot veure des del passat cap de setmana entre Vilafranca i la Granada, arran de carretera.

Durant la inauguració hi haurà una explicació de l’obra per part de l’autor (que llegirà alguns poemes de temàtica vitivinícola) i després parlaments del representant del sector de la vinya d’Unió de Pagesos, Josep Marrugat.

“Vinyes mortes vora el cel” és la primera obra visual que presenta públicament Santi Borrell, una estructura de fusta de quatre metres d’altura i cinc metres d’amplada, amb tres ceps morts que en pengen. L’obra s’anirà transformant al llarg de les setmanes amb noves intervencions visuals. L’objectiu és expressar la situació de la pagesia catalana, que malvi davant els preus baixos a què se’ls compra el raïm.

Santi Borrell és director del Festival de Poesia a les Caves, autor de tres llibres de poesia i de dos estudis històrics sobre la vinya, el vi i el cava: Història del cava (2016), i La vinya i el vi del Penedès (2019), tots dos mereixedors de Premis Gourmand

FER UN COMENTARI