S’anul·la la trobada d’armats del Vendrell… per manca de vestidors

0
888
Assemblea dels Armats vendrellencs.

L’assemblea dels Armats del Vendrell va acordar dimecres de la setmana passada, si us plau per força, anul·lar la 24a Trobada d’Armats de les Comarques de Tarragona, que s’havia d’organitzar el diumenge 29 de març al Vendrell, amb motiu de la Capitalitat Cultural 2020. El motiu: no hi ha vestidors per a les 500-600 persones de 22 grups que hi havien de desfilar.

El president dels Armats, Pep Bargalló, explica que la direcció de l’escola Àngel Guimerà s’ha negat a cedir les aules per poder-se canviar, i es lamenta que l’Ajuntament hagi estat “incapaç de convèncer-la que, com a excepció, com a capital cultural 2020, ens interessa”. I no només l’Àngels Guimerà, sinó tampoc els cedeixen aules per canviar-se l’institut-escola Àngel Tobies i el col·legi Sagrat Cor, els altres dos més propers al centre.

Dos precedents

Bargalló explica que en les altres dues trobades d’armats organitzades al Vendrell (1996 i 2012) no hi havia hagut problema per anar a l’escola Guimerà. I no entén per què ara no. I més quan l’alcalde Kenneth Martínez li va enviar un watsapp el 10 de febrer dient-li que podia fer la trobada. Aleshores va fer el convit a totes les colles. Però una setmana després, la directora de l’escola s’hi va negar, com també les altres escoles. Com a alternativa, l’Ajuntament primer els va oferir canviar-se a vestíbul i als passadissos de l’escola, fet que el president de l’entitat veu “denigrant”, i en segon lloc a l’escola de música Pau Casals, el casal d’avis del Tívoli i una carpa a la plaça, però Bargalló ho veu “impossible” perquè “només hi caben quatre armats, no s’hi cap, les aules són petites, amb instruments, i anem 600 persones amb tot l’atrezzo que comporta. A més, amb el carrer Dr. Robert tallat, els autobusos no hi podrien arribar.

Per a Bargalló, el Guimerà té quatre grans avantatges: té pavelló cobert per fer l’esmorzar previ, hi ha lloc per canviar-se, és a prop del centre i al pàrquing del davant hi caben els autobusos i vehicles que vinguin de fora

Els Armats del Vendrell havien demanat l’octubre de l’any passat a l’assemblea d’armats tarragonina organitzar excepcionalment la trobada del 2020, amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

FER UN COMENTARI