S’anuncia la creació d’un nou barri entre els Camils i Ribes, amb 666 habitatges nous

0
585

El ple l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes votarà aquest mes de setembre la modificació puntual del Pla General en l’àmbit de Can Jove, que preveu potenciar l’oferta sociosanitària com a pol d’activitat econòmica i donar resposta a la necessitat d’habitatge públic. La requalificació de l’entorn a Can Jove contempla la construcció de 221 habitatges tutelats sociosanitaris, 114 de renda lliure i 331 habitatges assequibles. En total, doncs, 666 habitatges.

El projecte, segons fonts municipals, respecta els marges de pedra seca, les vinyes i la bosquina de Can Jove.

L’alcaldessa Abigail Garrido ha justificat la qualificació dient que Sant Pere de Ribes “és un municipi amb una forta demanda acreditada d’habitatge, els preus del lloguer han pujat i cada vegada hi ha més gent jove i famílies que necessiten una opció per viure digna i assequible”. A més, ha destacat que s’aposta pels habitatges sociosanitaris “per reforçar i potenciar el pol sanitari de l’Hospital Sant Camil i perquè hi ha molta necessitat a la comarca d’habitatges per a persones que han de ser ateses en la seva vida diària”.

El sector de Can Jove, d’una extensió de 190.000 m2, delimita amb el nucli de Ribes per la banda de la riera i l’Hospital dels Camils. El pla general ribetà ja hi preveu la combinació de l’ús residencial amb el sociosanitari, que la requalificació anunciada reforça amb habitatge de baix cost i també hi preveu un hotel amb 150 llits i 112 places de residència i centre de dia. També es preveu a la zona dues àrees d’aparcament amb unes 200 places; una piscina geriàtrica a la zona del barri més propera a Sota-ribes.

Pel que fa a les construccions, s’aposta per una arquitectura orgànica, és a dir, en la promoció de construccions amb fusta, habitatges i equipaments amb autoproducció energètica i paviments drenants.

Així mateix, el nou plantejament contempla una reserva de sòl per a la futura estació ferroviària del tren orbital, entre l’Hospital de Sant Camil i Can Jove.

FER UN COMENTARI