S’aprova el cartipàs de Vilanova, de moment només amb ERC al govern

0
465
Set regidors d'ERC al govern de Vilanova.

Després del ple de constitució de l’Ajuntament de l’actual legislatura, que va tenir lloc avui fa just un mes, aquesta tarda ha tingut lloc a la Casa de la Vila el segon ple del mandat, en aquest cas per a l’aprovació de sous i càrrecs de confiança. Fins ara els partits que havien estat negociant l’entrada al govern (ERC, JxC i Capgirem VNG-CUP) no havien manifestat res sobre l’estat de les negociacions, i en la sessió d’avui s’ha constatat que ara per ara, ERC continuarà sola al govern, per bé el regidor Jordi Medina ha manifestat el desig que “en els propers dies puguem anunciar l’ampliació d’aquest govern”.

Mentrestant, però, tal com ha fet constatar el cap del PSC, Juan Luis Ruiz, els temes portats a aprovació han tirat endavant només perquè els socialistes ho han volgut, amb la seva abstenció, de manera que ha aconsellat a ERC de “fer una reflexió”. I és que si bé JxC ha dit OK a tot, la CUP, en canvi, s’ha oposat a tot. Sense donar explicacions al plenari.

En el ple s’ha fet saber que l’alcaldessa tindrà dedicació exclusiva, amb sou de 60.500 euros bruts anuals; hi haurà un tinent d’alcalde amb dedicació total (amb sou de 53.500 euros) i cinc amb dedicacions del 80% (tindran un salari proporcional a la dedicació). El mateix percebran com a remuneració els presidents d’àrea i els regidors delegats. La regidora de Ciutadans, Erika Quintero, no veu lògic que cobrin el mateix persones que tenen responsabilitats diferents. Medina va explicar que els salaris aprovat eren els mateixos que al 2015, amb la pujada del 5% corresponent a l’IPC d’aquest quadrienni.

A més a més, el plenari va aprovar la contractació d’un directiu amb funcions de coordinador de les àrees de l’Ajuntament, amb sou de 59.100 euros bruts anuals; Ciutadans va denunciar que “és com tenir dues alcaldesses”, atès que el seu salari serà quasi igual. Així mateix, cada grup municipal disposarà d’un assessor. Els portaveus de cada partit seran Teresa Llorens (PSC), Jordi Medina (ERC), Blanca Albà (JxC), Marta Jofra (CUP), Erika Quintero (Cs) i Enver Aznar (Som VNG).

La socialista Teresa Llorens va qualificar de “primer fracàs polític” del nou govern liderat per Olga Arnau (ERC) el fet que sigui un “cartipàs provisional, sense saber les delegacions”, constatant que un mes i mig de negociacions no han servit per arribar a cap acord entre les tres forces independentistes que van aplicar “el cordó sanitari contra el PSC”.

Tot i admetre que Vilanova no té un dels ajuntaments amb els sous a regidors més elevat, Enver Aznar (Som VNG) va lamentar que “els representants polítics demanem als representants que s’apretin el cinturó i nosaltres mai ho fem”, malgrat que “els ingressos mitjans de qualsevol persona està sempre per sota de 2.000 euros i als seus representants ens surt bastant millor”.

FER UN COMENTARI