S’aprova l’ampliació de l’illa de vianants del Vendrell amb tres carrers més

0
1129
carrer Doctor Robert

La Junta de Govern de l’Ajuntament ha aprovat avui el projecte definitiu d’ampliació de l’illa de vianants del Vendrell pels voltants de la Rambla. En concret, l’illa de vianants anirà des del carrer Prat de la Riba, a la seva intersecció amb la Rambla, fins a la cruïlla entre el carrers Doctor Robert i Sant Magí. La plataforma única s’allargarà fins al davant de Correus i també la part inicial del carrer Sant Magí, i tot el carrer del Nord. Tot i això, aquests trams seran oberts al trànsit, amb prioritat per als vianants. En el cas del tram del carrer de Sant Magí a Correus amb un únic sentit de circulació, i en el cas del darrer tram, des de Correus fins a la carretera de Valls, es mantindran les dues direccions de circulació.

El projecte aprovat té un pressupost d’1,6 milions d’euros, que finançaran l’Ajuntament i Aigües del Tomoví, sense contribucions especials del veïnat. Inclou també la renovació de les xarxes d’evacuació d’aigües residuals i pluvials de la zona, amb la instal·lació d’un col·lector d’aigua a quatre metres de profunditat que ha de solucionar les actuals greus deficiències en filtracions en soterranis, entrades d’aigua en locals durant episodis de pluja forta, etc.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, i el regidor d’Urbanisme, Josep Mercadé, expliquen que la conversió a plataforma única dels carrer Prat de la Riba, Doctor Robert i del Nord vol “potenciar aquest espai emblemàtic del centre del Vendrell i una de les seves principals artèries comercials”.

També contempla el soterrament de tot el cablejat i, en els trams que ho permeti la configuració del carrer, com en una part del carrer Doctor Robert, s’hi plantarà vegetació, es dotarà de mobiliari urbà i de jocs infantils. Com és obvi, l’ampliació de voreres comportarà l’eliminació de les places d’aparcament al Doctor Robert.

D’altra banda, en comptes dels pilons utilitzats actualment, a la nova zona de vianants es disposarà d’un sistema de lectura de matrícules que només deixarà passar el veïnat que hi tingui pàrquing i als vehicles autoritzats per a la càrrega i descàrrega. A hores d’ara, l’Ajuntament està estudiant la reordenació de noves direccions de trànsit en els carrers adjacents per garantir-hi la màxima fluïdesa.

Pel que fa a les obres que s’estan fent actualment al Doctor Robert, no tenen res a veure amb la futura ampliació de l’illa de vianants, que està pendent de licitació: corresponen a la instal·lació de fibra òptica.

FER UN COMENTARI