S’aprova un acord per aplicar descomptes del 40 i el 70% als peatges de la C-32

0
907
El peatge de la c-32 a Cubelles. // GEMMA SÁNCHEZ-ACN

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i les administracions locals del Penedès han acordat aquesta setmana un nou model de bonificacions dels peatges de la C-32, (Castelldefels-Sitges-el Vendrell), amb la finalitat d’afavorir els desplaçaments de la ciutadania pel territori.

L’acord s’ha aprovat per unanimitat en el marc de la reunió constitutiva de la Taula de Mobilitat del Penedès, celebrada aquest dimecres. El nou sistema aplicaria descomptes en la tarifa del peatge a partir del primer viatge en els trajectes d’anada i tornada en un mateix dia i en el mateix origen i destí.

En el tram entre Castelldefels-Sitges la bonificació és de fins al 40%, mentre que al tram Sitges-El Vendrell la bonificació arribaria al 70%. Aquest descompte es destina a vehicles lleugers de dilluns a divendres no festius mitjançant pagament dinàmic i subscripció prèvia.

La bonificació no s’aplicaria en els moviments amb origen o destí a l’AP-7 Sud, ja que es consideren de llarg recorregut, ni tampoc als que tenen un origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32. Aquests descomptes es complementen amb les bonificacions ja existents sobre els vehicles ecològics i els d’alta ocupació i els descomptes pel tancat virtual del tram Sitges-El Vendrell amb un màxim de descompte acumulat del 75%.

La implantació d’aquest nou model requereix d’una tramitació administrativa prèvia d’un nou Acord de Govern i de l’execució dels mitjans tecnològics corresponents. S’estima que aquest sistema entri en funcionament el setembre vinent.

FER UN COMENTARI