S’aprova urbanitzar amb 125 habitatges i zona verda un solar proper al Pati del Gall a Vilafranca

1
1229
Plànol de la zona, entre carretera d'Igualada i Mas i Jornet.

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar definitivament dimarts el pla de millora urbana PAU-12 (Pati del Gall), que comprèn el solar situat entre els carrers del Nord, Pati del Gall, Mas i Jornet i el carrer d’Igualada, amb els vots a favor de l’equip de govern de JxV i el PSC, a més a més del d’ERC i de Cs, i l’abstenció de la CUP i VeC.

Aquest nou pla urbanístic ocuparà una franja de 6.000 m2, sobre els quals s’hi preveu la construcció de 125 habitatges, el 30% dels quals seran de protecció oficial (un total de 37), i un 10% addicional (una dotzena) seran públics i de lloguer, segons va revelar el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero. Els blocs tindran un sostre edificable total de 12.500 m2 i seran de planta baixa i tres o quatre pisos. A més, s’hi crearà una zona verda interior de pràcticament 3.000 m2, amb dos accessos, un dels quals, el del carrer Pati del Gall, serà un passatge sotacobert de l’edifici. La Comissió d’Urbanisme de Barcelona va demanar que plaça es faci amb perspectiva de gènere, per tal que no hi quedin racons foscos.

Segons va dir Romero, aquests plans de millora urbana permeten la renovació urbana i aconseguir noves zones verdes i millorar voreres”, en un sector a cavall del Centre i la Barceloneta-Sant Magí que es troba “degradat, en abandonament”.

Ramon Arnabat (VeC) veu positiu urbanitzar la zona dins del casc urbà i va demanar un compromís que el 10% d’habitatge que correspon a l’Ajuntament, no se’l vengui, sinó que quedi com a propietat municipal i per a lloguer. També demanà el dret de retracte per tenir prioritat de compra si el 30% s’acabava venent.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI