Se celebra el judici per la mort d’una nena de 13 anys fa tres anys de Vilanova

0
672
foto: ACN - Albert Segura.

Aquesta setmana està tenint lloc a Barcelona el judici, amb jurat popular, per mort amb violència ara fa tres anys a Vilanova d’una nena de 13 anys. Inicialment, la defensa de l’acusat va dir que l’acusat havia atacat la nena al seu domicili sense saber que es tractava d’una menor i que la va confondre amb un intrús, motiu pel qual s’hi va llançar a sobre en legítima defensa amb uns ganivets de cuina, provocant-li les ferides que serien mortals. També considera que no està provat l’abús sexual.

Fiscalia i acusació, però, creuen que l’acusat va actuar de manera calculada, amb l’objectiu de construir les proves necessàries per justificar a posteriori l’atac mortal. L’advocat de l’acusació va recalcar que l’acció violenta de l’acusat es devia a una “intenció de tenir una relació sexual” amb la petita, motiu pel qual, quan aquesta s’hi va resistir, “l’acusat la va estrangular”. La defensa va adduir que l’acusat té una forta dependència de l’alcohol i l’addicció als estupefaents, un fet que va confirmar una de les germanes, que a més el va titllar de “maltractador psicològic” i de provocar moltes baralles. També l’exparella va dir que era una persona “a vegades agressiva”.

Per la seva part, els oncles de la víctima, que van trobar el cos sense vida de la nena al pis de l’acusat, van assegurar que l’home estava serè i sense evidències d’estar drogat. També els agents policials que van acudir al lloc dels fets van dir que l’acusat va actuar amb coherència i serenitat en tot moment, fins i tot un cop es va localitzar el cos de la nena, i que s’intentava exculpar. Finalment, els Mossos d’Esquadra van explicar que havien trobar desenes d’indicis que demostrarien que l’acusat de matar una nena va intentar esborrar evidències del crim: es va trobar una ampolla de lleixiu buida a l’habitació on hi havia el cadàver i l’estança feia molta olor d’aquest producte; es va trobar sang i ADN de la víctima en un pal de fregar, un cubell d’aigua, la banyera, la pica i la cuina; i unes càmeres de videovigilància el van gravar al vespre portant dues bosses d’escombraries a contenidors allunyats de casa seva.

FER UN COMENTARI