Segon 4 de 8 ja dels Bordegassos

0
628

Els Bordegassos de Vilanova van descarregar diumenge davant del monestir romànic de Sant Cugat del Vallès el segon 4 de 8 de l’any, i comencen a donar continuïtat així a la temporada de castells de vuit, dues setmanes després del primer carro gros. El bon nombre de camises que hi van dur va permetre fer-lo lluny de casa, i a més exhibint un domini absoluta. De fet, la confiança que hi tenien era total, de manera que va ser el castell amb què els de groc terrós van obrir plaça en la diada de Sant Ponç. En segona ronda van tirar un 5 de 7 molt lleuger, que presentava una hipotètica alineació de 5 de 8 sense el pis de segons; un repte per anar-hi pensant pel darrer tram de temporada, en la línia del bon intent que ja van fer l’any passat. Van acabar amb el 4 de 7 amb agulla i amb un vano de 5, amb un dels pilars de 4 desplegant un domàs que reclamava llibertat pels presos polítics.

Els vilanovins van dedicar l’actuació a David Thompson “Dave”, membre de la colla de nacionalitat escocesa, que va morir de manera sobtada la setmana passada. Al començament de la diada els Bordegassos li van dedicar un emotiu pilar de dol. Els castellers vilanovins també van lluir crespons negres a la camisa durant la diada.

Al seu costat, els Castellers de Sabadell van fer tripleta de vuit i els Castellers de la Vila de Gràcia i els de Sant Cugat, la clàssica de vuit.

FER UN COMENTARI