Segona etapa de Ramon Arnabat com a president de l’Institut d’Estudis Penedesencs

0
217

Te L’historiador vilafranquí Ramon Arnabat és des de diumenge el nou president de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). L’assemblea celebrada al castell de Sant Martí, el mateix lloc on fa 45 anys es va fundar l’IEP, el va elegir per unanimitat, agafant el relleu de Dolors Garcia, que ha presidit l’entitat durant quatre anys.

L’acompanyaran a la junta Josep Anton Herrera (vicepresident), M. Teresa Sadurní (secretària), Àngels Parés (tresorera) i Lluís Hill, Ariadna Rivas, Xavier Esteve, Aina Catasús i Ramon Marrugat com a vocals.

Arnabat hi va expressar el seu compromís d’obrir un debat intern i extern sobre el paper de l’Institut en el present i el futur del Penedès. Al seu parer, l’IEP “està cridat a tenir un gran protagonisme en la mesura que es vagi configurant la vegueria del Penedès”.

Aquesta és la segona etapa d’Arnabat al capdavant de l’IEP, ja que ja en va ser president entre 2008 i 2014, etapa en la qual va impulsar el projecte de recuperació de la memòria història “Tots els noms”. També és professor d’història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili; ha publicat molts llibres d’història i articles en revistes especialitzades, i entre 2015 i 2021 va ser regidor (a l’oposició) de Vilafranca en Comú a l’Ajuntament de Vilafranca.

FER UN COMENTARI