Segons CiU i el PSC, els únics canvis importants al POUM de la Granada són “favoritismes”

0
1046

Els màxims mandataris de les dues darreres legislatures, Joan Cols (CiU) i Joan Iniesta (PSC), ara a l’oposició, consideren que l’actual govern local de l’Entesa ha malbaratat 100.000 euros en tornar a començar la redacció del Pla General de la Granada, la tramitació del qual estava força avançada des de l’anterior mandat. Entenen que s’han fet pocs canvis i els que s’han fet venien donats per la Generalitat o per afavorir persones de l’entorn de l’Entesa, és a dir, “favoritismes”.

En concret, Cols afirma amb contundència que “les modificacions grans” s’han fet per afavorir “la família Via-Marrugat i el regidor d’Hisenda Jordi Capellades”.

“El negoci d’uns quants”
Quant a la reducció de densitat de població en un centenar d’habitatges en relació al planejament anterior, “80 els hi diu la Generalitat i els altres són petites coses”, afirma Iniesta, que conclou que “el POUM de la Granada és el negoci d’uns quants”.

Com a bo, admeten, hi ha la inclusió dels canvis derivats de la venda de les instal·lacions de Telefónica, que són conseqüència d’acords de l’anterior legislatura. En canvi, és la Comissió d’Urbanisme de Barcelona qui ha dit que la nova urbanització del Pla de la Torre havia d’incloure cases i blocs de pisos (en l’anterior Pla d’Ordenació Urbanística Municipal eren tot plurifamiliars), de manera que seria l’administració catalana qui n’hauria baixat la densitat, segons CiU i PSC. A més, els dos principals grups de l’oposició (ERC també hi és, però sol donar suport a l’acció de govern) considera que és igual de vigent el límit de 3.500 habitants que es fixava el POUM anterior que l’actual.

Preguntes trampa
D’altra banda, els grups liderats per Cols i Iniesta veuen com una farsa la consulta ciutadana promoguda per l’Ajuntament, amb “preguntes trampa” a les quals es fa difícil dir que no, o bé inquirint sobre si voldrien més polígons industrials, quan el planejament de la Granada està al límit i, per tant, no n’hi cap cap més.

FER UN COMENTARI