S’elimina l’àrea de contenidors d’emergència del costat del CAP de l’Arboç

0
170

Des de diumenge passat roman clausurada definitivament l’àrea de congtenidors d’emergència ubicada al pàrquing del costat del CAP de l’Arboç. Entre els motius adduïts per l’Ajuntament per eliminar-la hi ha pròxima instal·lació d’uns mòduls per ampliar l’ambulatori, que s’ubicaran precisament on hi havia l’àrea d’emergència. Aquesta primera ampliació permetrà als professionals sanitaris oferir un millor servei, ampliar el nombre de visites evitar la saturació d’espais que actualment presenten les instal·lacions. A més a més, l’Ajuntament també explica que un altre motiu del tancament és el mal ús continu que se’n feia per part d’algunes persones, que havia convertit aquest espai de reciclatge en un punt d’abocament incontrolat de deixalles, sense reciclar, amb els conseqüents problemes de salubritat, brutícia i molèsties al veïnat. Aquestes actuacions, a més, encareixen el cost de la recollida i podria haver arribat a suposar un augment de la taxa d’escombraries, segons fonts municipals.

En paral·lel a l’eliminació dels contenidors, l’Ajuntament ha iniciat una campanya de sensibilització per augmentar el volum de recollida “porta a oorta” i, en definitiva, incentivar el reciclatge. La campanya es realitzarà amb cartells informatius, díptics i també a les escoles arbocenques.

Tot i la retirada d’aquesta àrea, encara queda operativa una àrea de reciclatge d’emergència a l’antic camp de futbol municipal. En poden fer ús les persones que, de forma excepcional, no poden treure els residus en l’horari establert del “porta a porta”, que és a partir de les 9 del vespre. Els voluminosos s’han d’abocar a la deixalleria comarcal de Bellvei.

FER UN COMENTARI