Sense places d’aparcament al carrer del Casal de Vilafranca

0
868

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat la remodelació que es desenvoluparà al carrer del Casal de Vilafranca, des del passatge de l’Alcover fins a l’alçada de les escales dels serveis mèdics.

Segons l’Ajuntament, el carrer Casal és un dels espais més concorreguts del centre, ja que hi ha diversos restaurants, l’entrada lateral i posterior del Casal, les entrades a l’Agrícol i els pàrquings dels veïns del carrer. A més, creuen que la incorporació del nou edifici per a gent gran provocarà un augment de la concurrència de vianants.

Segons l’alcalde, Pere Regull, l’estat actual del carrer “deixa molt a desitjar” i l’ideal seria construir una plataforma única, però “no es disposa del pressupost necessari” i per això s’ha optat per pintar una sanefa al vial i eliminar les 12 places d’aparcament del carrer. D’aquesta manera els vianants podran utilitzar tot l’espai, però els vehicles hi podran seguir circulant.

També es col·locaran elements de mobiliari urbà, com jardineres, per tal que els vehicles circulin seguint una pauta sinuosa i no recta. D’aquesta manera es pretén que els cotxes redueixin la velocitat als 20 km/h i que es disminueixi la concurrència de vehicles, adoptant un sistema similar al del carrer de la Cort.

Regull assegura que els canvis han tingut una bona rebuda per part dels veïns, i que a principis del 2019 es farà una valoració conjunta per decidir si es mantenen els canvis o es torna al sistema actual.

La remodelació, que suposa un import d’uns 10.000 euros, serà funcional abans de la Fira del Gall, la segona setmana de desembre.

FER UN COMENTARI