Tot just fa un any el Servei de Joventut de Vilafranca i el Servei d’Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ) s’establien en un mateix espai, a les dependències del carrer de la Fruita. Ara, coincidint amb aquesta efemèride, despleguen un nou servei d’assessories que ha de complementar l’atenció generalista que continua oferint el SIAJ com espai d’atenció i orientació juvenil.

Així, a partir d’ara oferiran dues assessories especialitzades: l’una en l’àmbit de l’educació i l’altra en mobilitat internacional. Durant tot l’any tots els joves que ho vulguin podran demanar cita prèvia i rebre un servei personalitzat.

Que s’ofereixin assessories en aquests dos àmbits no és en va. L’any 2015 van passar pel SIAJ més de 7.000 persones, de les quals gairebé el 70% van adreçar-s’hi per demanar informació sobre educació; les demandes d’àmbit internacional també són de les més sol·licitades bé sigui per a oci i lleure o bé per estudiar i treballar a l’estranger.

En l’assessoria educativa s’informarà d’un ventall ampli que pot anar des de les diferents opcions educatives fins a les beques i ajuts, passant per l’acreditació de competències professionals, la formació complementària, la no reglada, la recuperació de l’itinerari formatiu o les homologacions d’estudis. Quant a l’assessoria sobre mobilitat internacional, l’objectiu és promoure que els joves puguin sortir a l’estranger i informar de totes les vessants existents: estudiar i treballar a l’estranger, diferents possibilitats per fer  voluntariats, viatjar o estudiar idiomes.

Jornades de mobilitat internacional

Justament, per donar a conèixer les possibilitats que ofereix el SIAJ en l’àmbit internacional, s’organitzaran dues Jornades de Mobilitat Internacional: la primera del 14 al 19 de novembre i la segona de cara al mes d’abril. Les jornades combinaran activitats lúdiques i formatives i es duran a terme tant al SIAJ com als instituts de secundària de la vila.

Nou lloc web

Com que un dels programes centrals que es treballa des del Servei de Joventut és impulsar i divulgar el coneixement dels recursos i serveis que s’adrecen a la població jove, el Servei de Joventut i el SIAJ han presentat també nou material divulgatiu per explicar els serveis que ofereixen i un nou lloc web que absorbeix la web del SIAJ. A www.joventut.vilafranca.cat els usuaris hi trobaran tota la informació juvenil que fins el dia d’avui ha cobert siaj.net i s’amplia amb els continguts propis del Servei de Joventut.

FER UN COMENTARI