Serveis Mèdics Penedès cedeix a Vilafranca un parc mòbil d’educació viària

0
347
El circuit compta amb semàfors, senyalització, una rotonda i passos zebra; i hi circulen vianants i conductors. // FOTO: LA FURA

Aquest matí el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i el director de Serveis Mèdics Penedès, el doctor Josep Panyella, han presentat un parc mòbil d’educació viària que s’està utilitzant en diversos casals d’estiu i espais educatius.

El parc consisteix en un circuit mòbil i modificable amb semàfors, senyalització, passos zebra i una rotonda, i es dirigeix a nens i nenes dels casals i escoles. L’objectiu d’aquesta instal·lació és promoure l’educació vial dels més petits a la vegada que fomenta un ensenyament didàctic i divertit. El regidor Montfort assegurava que aquest projecte “està contribuint a portar a la pràctica tot el que els infants d’entre els 3 i els 13 anys han anat aprenent a les aules”, i el doctor Panyella afegia que aquest circuit ensenyarà als nens i nenes a “tenir ordre i respectar l’entorn sense prendre mal i adquirint més confiança”.

D’esquerra a dreta: el doctor Josep Panyella, director de SMP, i el regidor Joan Manel Montfort. // FOTO: LA FURA

La instal·lació compta amb la presència de la Policia Local: alguns dels agents que es desplacen als centres educatius durant el curs escolar acompanyen els infants al circuit, deixant-los clar els passos que han de seguir, com han d’indicar que volen girar, què significa cada senyal, qui té prioritat en cada moment… A més, també hi ha vehicles com bicicletes i patinets, i els infants també poden participar-hi portant els seus vehicles i, sobretot, els seus cascs. Aquesta instal·lació es situa a un espai diferent cada dia i de moment està sent aprofitada per casals d’estiu i escoles.

 

FER UN COMENTARI