La tempesta Glòria afecta especialment el litoral de les comarques penedesenques. Fins a dos quarts d’onze del matí, el 112 ha registrat 176 trucades al Garraf i 94 al Baix Penedès.

Després d’un dilluns amb vents forts, al vespre d’ahir va començar a ploure, en forma d’aiguaneu en els punts més elevats del Penedès (al pic de Castellar hi va nevar, per bé que les pluges d’aquest matí han desfet ràpidament la neu). La nit ha estat plujosa i amb fortes ratxes de vent:  89 km/h a Bellvei, 79 km/h a l’Arboç, 72 km/h a Banyeres, 71 km/h al Montmell, 67 km/h, Viladellops i precipitacions generalitzades d’entre 20 i 30 litres/m2, que en alguns llocs arriben ja als 40 litres.

Des d’ahir a la tarda s’han produit diverses incidències, especialment al litoral del Garraf i del Baix Penedès; fins a dimarts a dos quarts d’onze del matí el telèfon d’emergències de la Generalitat havia registrat 176 trucades del Garraf i 94 del Baix Penedès. A Vilanova i la Geltrú el dilluns a la tarda va caure un arbre a la BV-2115 i això va provocar que la via e entre la c-31 i la Ronda Ibèrica estés tallada durant dues hores. Les fortes ratxes de vent registrades a la nit han provocat també la caiguda d’arbres i branques de grans dimensions, així com dues palmeres del Passeig del Carme.

Al Vendrell els barris marítims són els que més estan patint els efectes de la tormenta Glòria. Durant la nit i al llarg del matí d’aquest dimarts s’han registrat diferents caigudes d’arbres i pals elèctrics a la via pública.

A Cunit aquest dimarts s’han registrat onades d’entre 4 i 5 metres i la mar va en agument. Segons l’Ajuntament, és el primer cop des de 1988 que es registren onades d’aquesta magnitud.

A Vilafranca la Policia Local ha atès fins a 28 requeriments entre la tarda nit de dilluns i la matinada de dimarts, la majoria dels quals consistents en treure elements diversos de la via pública (branques d’arbres, senyals i tanques metàl·liques), així com indicar 5 desprendiments de façana en diversos immobles.

A Sant Sadurní aquest matí de dimarts un arbre de la plaça Nova ha caigut dins el parc infantil, provocant danys materials en aquest equipament.

Pel que fa a l’afectació ferroviària, a quarts de quatre de la tarda ha quedat tallada la circulació de trens de l’R4 entre Molins de Rei i l’Hospitalet de Llobregat en ambdós sentits a causa de la caiguda d’arbres a la via.

La previsió per avui

El butlletí meteorològic del dia del meteoròleg penedesenc Josep Miró indica que el temps seguirà molt inestable tota la jornada, amb pluja durant gran part del dia, vent fort i temporal dur a la mar. Serà el dia més inestable de tot l’episodi, que durarà fins dimecres. Serà un dimarts amb cel tapat i pluges generals i continuades la major part del dia, d’intensitat feble o moderada, i al vespre i nit podran ser més intenses. Es poden acumular quantitats de l’ordre de més de 75 litres per metre quadrat. La temperatura ha baixat de nit i pujarà una mica de dia, movent-se  entre 7 o 8 graus de mínima i acostant-se als 13 de màxima, i la humitat serà molt alta. El vent serà fort de gregal al matí i de llevant a la tarda. La mar continuarà molt alterada amb maregassa i amb mar brava ja que les onades passaran dels 4 metres a la tarda.

Demà dimecres continuarà el temps inestable amb cel tapat tot el dia. Entre la matinada i primera hora del matí hi haurà una petita pausa, amb pluja més feble o inexistent, per tornar ploure de manera general a partir de mig matí i amb una certa intensitat entre la tarda i la nit. La temperatura pujarà una mica: es mourà entre 9 i 13 o 14 graus, i humitat molt alta. El vent baixarà d’intensitat amb cops moderats de gregal. La mar començarà a baixar d’intensitat amb mar brava de matinada i maregassa la major part del dia.

Dijous ja hi haurà una clara millora del temps ja que no s’esperen pluges, però amb alternança de sol i núvols la major part del dia. La temperatura baixarà de nit i pujarà de dia, movent-se entre 7 o 8 graus de mínima i de 14 a 15 de màxima, amb humitat alta de nit i moderada de dia. El vent serà feble de xaloc al matí i de llevant a la tarda. A la mar hi haurà forta maror amb mar de fons.

 

FER UN COMENTARI