S’excava un antic celler dels segles XVII-XIX a Sant Pere de Riudebitlles

0
361

Durant les obres de la primera fase del casc antic de Sant Pere de Riudebitlles es va identificar un celler dels segles XVII-XIX amb diverses estances i els cups. Aquest celler es documenta en un mapa de l’any 1776 però posteriorment, en un mapa de 1936, ja no hi apareix. Amb el seguiment arqueològic que es va realitzar durant les obres de l’any passat, es va delimitar la part descoberta del celler i actualment s’inicia l’excavació arqueològica completa de les restes. Això permetrà en un futur restaurar i adequar-les per la visita pública.

A més de les tasques d’excavació arqueològica, també es durà a terme una prospecció amb georadar a la plaça de l’Església per tal de documentar altres restes que s’amaguin al subsol, com la possible sagrera. No hi ha cap antecedent d’intervencions arqueològiques a la plaça de l’Església, però es compta amb la comunicació oral del veïnat, que indica que van aparèixer restes humanes en unes obres als anys 60 del segle passat i durant les obres de remodelació de l’edifici on se situava un convent (enderrocat també a mitjans del segle passat), al nord de la mateixa plaça.

Aquesta intervenció s’ha acordat amb l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat i el Servei d’Arquitectura i Patrimoni Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI