El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat avui que implantarà una franja central vermella amb elements sonors per a reforçar la separació dels sentits de la circulació a la C-15, en el tram comprès entre Vilanova del Camí i Vilafranca. Amb aquesta acció pretén reforçar la percepció de separació entre els dos sentits de la marxa i reduir el risc d’envair el carril contrari.

L’actuació s’executarà en diverses fases fins a la tardor vinent. L’obra consisteix en el pintat a la calçada d’una franja central de color vermell d’uns 30 centímetres d’amplada delimitada per dues línies blanques. En l’interior d’aquesta franja, es col·loquen elements sonors per advertir els conductors si el vehicle la trepitja.

Aquesta setmana i fins a final de mes es treballarà en el tram que va de Vilanova del Camí fins al túnel de Cabrera d’Anoia. Durant juliol i agost no s’hi treballarà donat l’increment de trànsit i la circulació temporal de vehicles especials agrícoles que es registra en aquests mesos. El setembre, es reprendrà l’actuació, que llavors abastarà els 22 quilòmetres de tram entre Cabrera d’Anoia i Vilafranca del Penedès. L’obra finalitzarà al llarg de l’octubre vinent.

Recordem que la setmana passada el mateix departament de la Generalitat donava a conèixer que estava ultimant la redacció del projecte de traçat per a l’eixamplament de la carretera per implantar una secció de tres carrils de circulació (dos en un sentit i un en l’altre), separats per una barrera central. Es preveu que en les pròximament s’iniciï la informació pública d’aquesta actuació.

FER UN COMENTARI