L’Ajuntament de Vilafranca ha promogut una nova iniciativa enfocada a millorar el desenvolupament de la Festa Major d’enguany, consistent en un campanya de sensibilització i conscienciació.

La campanya, presentada aquest matí per part del departament de Cultura, ha estat elaborada per la dissenyadora Gemma Guasch, que s’ha decantat per unes il·lustracions senzilles i acolorides i que ajudin a la comprensió dels missatges, sobretot de cara als infants. Els fulletons d’aquest projecte inclouen consells d’actitud i comportament per agilitzar els actes de la festa i fer-la més segura.

Així, recomana no tocar peces ni balladors, respectar els espais i no dur objectes com cadires, neveres o cotxets als llocs transitats.

La tècnica de cultura Lídia Romeu ha apuntat que en la valoració de la Festa Major passada es va concloure que els balladors i balladores no sempre es troben còmodes a causa de les intrusions del públic als seus espais d’actuació, i que en actes com l’entrada de Sant Fèlix o el ball de foc del dia 1 a vegades no es tenen en compte les precaucions necessàries ni es respecten els perímetres dels cordons de seguretat.

Per la seva banda, el cap de cultura Àngel Hom ha exposat la importància d’elaborar uns consells que puguin arribar a tota la ciutadania i que convidin al públic a “actuar adequadament de manera amable”.

L’administradora Esther Ribas explicava que l’equip d’administradors d’enguany valora positivament la iniciativa de sensibilització, afirmant que “malgrat sempre s’afegeixin uns consells i recomanacions al programa no s’arriba a tothom”. Ribas troba que amb aquests fulletons es contribuirà a gaudir millor de la festa.

Els consells de la campanya es centren sobretot en la seguretat de públic i balladors i en el respecte a les persones que participen a les cercaviles i activitats culturals i folklòriques, però no s’hi apunta com es procedirà en cas que hi hagi algun conflicte ni s’hi explica com evitar-lo, i tampoc contempla la prevenció d’agressions masclistes, ja que es treballarà de manera separada.

El material gràfic es distribuirà en un dels setmanaris de la comarca, es difondrà per xarxes socials i es repartirà als actes de la festa.

FER UN COMENTARI