Vilanova ja compta amb un establiment de Botiga Amiga. Es va inaugurar dijous i està situat a la rambla de Salvador Samà, 23. Amb aquesta nova obertura, Vilanova passa a formar part de la xarxa de territoris que compten dins del seu teixit comercial amb una Botiga Amiga, l’establiment número onze del grup.

Botiga Amiga és una iniciativa de la Fundació Formació i Treball, que, a més de generar feina per a persones en situació d’exclusió social al territori, reverteix tots els seus ingressos en programes de formació i inserció laboral per a persones vulnerables. L’establiment és el resultat del treball per la reutilització i reciclatge de roba, ja que la venda al detall de roba, sabates i complements, serveix com a eina mediambental per allargar la vida a peces de roba que estan en perfecte estat per al seu ús.

Actualment Botiga Amiga Vilanova dóna feina a tres persones, dues d’elles en situació de vulnerabilitat. Durant l’acte d’inauguració, Blanca Albà, regidora de l’Àrea de Polítiques a la Ciutadania va destacar l’esforç de les entitats del tercer sector per impulsar iniciatives com aquestes: “D’aquesta botiga destacaria tres punts: el primer és el fet de donar feina a persones en risc d’exclusió social, per a les quals treballar aporta moltes coses positives. El segon és que als Serveis Socials municipals ens faciliteu molt la tasca de la recollida de roba per a persones que passen per dificultats, dignificant-ho en una botiga que ha quedat molt bonica; i el tercer és l’aspecte mediambiental: aprofitant tota la roba que va als contenidors de color taronja contribuïm a lluitar contra els efectes del canvi climàtic”.

Aquesta botiga no és un espai qualsevol, ja que els ingressos de l’establiment es destinen a programes de formació i inserció laboral. És una aposta per les segones oportunitats mitjançant un model d’economia social, solidària i sostenible. Però també és un establiment punter, adaptat a les exigències del mercat, que busca revolucionar i trencar l’estigma afegit que històricament han pogut tenir els comerços solidaris.

FER UN COMENTARI