S’inaugura el Pont de les Escoles i el nou pavelló esportiu de Torrelavit

0
382

El passat dissabte va ser una jornada d’inauguracions al municipi de Torrelavit. Al matí es va inaugurar la remodelació del nou pavelló esportiu de la vila amb una jornada de portes obertes. A partir d’aquesta setmana els veïns i veïnes ja han pogut fer ús de l’espai esportiu, que disposa ara de dues noves sales de 40 i 37 metres quadrats. A més, s’han modernitzat i climatitzat els vestidors i s’han resolt els problemes de la coberta. També s’ha reforçat els fonaments per poder ampliar l’equipament en un futur amb una planta superior.

La pista del pavelló esportiu renovat de Torrelavit.

A la tarda, es va inaugurar el Pont de les Escoles, que es va restaurar durant l’any 2020 coincidint amb el centenari de la unió de Terrassola i Lavit. L’acte va comptar amb la presència de la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i un grup d’alcaldesses, alcaldes i regidors de l’Alt Penedès. El Pont de les Escoles va ser construït després de la unió dels dos municipis. En aquesta fase de remodelació s’han apuntalat els vanos, s’han eliminat els fongs i altres deposicions per netejar el formigó, s’han restituït les armadures en les zones malmeses, s’ha sanejat el tauler del pont i s’han construït desaigües verticals per evitar l’estancament d’aigua i humitat a la plataforma. A més, també s’ha impermeabilitzat l’estructura i s’han millorat els suports i la protecció de la base dels fonaments.

Totes dues obres s’han pogut executar gràcies al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Els treballs del pont han suposat una inversió de gairebé 62.000 euros i pel que fa a les obres de remodelació del pavelló esportiu, aquestes han costat gairebé 400.000 euros.

FER UN COMENTARI