S’inaugura el remodelat Castell de Ribes

0
399
Acte d'inauguració del castell aquest dijous. Foto: Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Els veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes ja poden visitar el nou Centre d’Interpretació del Patrimoni Cultural del municipi que s’ha ubicat a l’històric castell de Ribes. L’ajuntament ha ensenyat a la població, aquest dijous, com ha quedat l’espai després de la rehabilitació integral que s’hi ha fet.

Amb aquesta intervenció l’ajuntament vol convertir el castell en un espai per conèixer la història del patrimoni ribetà. Per això, s’hi ha instal·lat una exposició permanent que ho explica detalladament a través d’un recorregut museogràfic. Les visites guiades pel castell es faran del 3 de juny al 12 de setembre de dijous a diumenge. A partir del 13 de setembre només es podrà visitar els caps de setmana. Per accedir-hi caldrà pagar una entrada de 5 euros els adults i de 2,50 els nens de 5 a 8 anys. De moment, a causa de la pandèmia, l’aforament es limita a 6 persones i cal fer una reserva prèvia.

Durant l’acte d’inauguració del castell s’ha projectat a la façana el mapping “Viatge en el temps”, que s’ha creat expressament per explicar la història d’aquesta fortificació ribetana. La projecció es repetirà aquest divendres a les 21.30 i a les 22.30. El nou castell de Ribes, que l’any 1940 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, acollirà també una oficina per informar del patrimoni local i comarcal a tots els turistes que visitin el municipi.

Festival Udaeta

A banda d’explicar la història patrimonial de Sant Pere de Ribes el castell vol ser un espai on es desenvolupin activitats culturals i artístiques. Per començar, aquest mateix cap de setmana s’estrena la primera edició d’un festival de música dedicat al ballarí i coreògraf José de Udaeta, l’artista que va restaurar i vetllar el castell durant diverses dècades. L’inici del festival i la inauguració del castell, a més, s’ha fet coincidir amb la data del naixement d’Udaeta, fa 102 anys.

El festival aglutina actuacions de diversos gèneres, des del jazz d’última formada al tablao flamenc, passant per la lírica de Granados i Falla i arribant al flamenc contemporani més depurat. L’actuació inaugural serà la de Rocío Faks & Guillermo Callier. També hi actuaran Nene Santiago Trio & Katy Fernández, Itziar Espinar & Hector Valls i Carlos Trijano.

FER UN COMENTARI