S’inaugura la passera, el camí i la renaturalització de les Madrigueres

0
1335

Dissabte al migdia es va inaugurar la passarel·la, el camí i l’adequació mediambiental de les Madrigueres, amb la restauració dunar i les llacunes creades. Un projecte que va arrencar fa anys, que ha patit nombrosos canvis i aturades en les obres, i que l’Ajuntament ha pogut inaugurar just quan s’acabava el termini legal permès, atès que a vigílies d’eleccions la junta electoral prohibeix tot acte polític d’aquesta mena. Per a més endavant queden pendents accions com la recuperació del búnquer de la Guerra civil a primera línia de mar o altres millores relacionades amb els hàbitats naturals.

Salvat de la urbanització

El president del grup ecologista Geven, Ricard Collado, va posar de relleu “la raresa que representen les Madrigueres en el litoral català”, que s’ha aconseguit preservar –si més no, parcialment– de la urbanització, i que és l’únic reducte del litoral baixpenedesenc lliure d’habitatges. Collado va explicar també que gràcies a les subvencions de l’Obra Social “la Caixa”, els últims anys s’ha millorat l’hàbitat de les Madrigueres per tal que el corriol camanegre, hi pogués nidificar.

L’acte inaugural va estar presidit per l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; pel subdelegat del govern estatal a Tarragona, Joan Sabaté; i pel director de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Ferran Miralles. Carnicer va dir que “salvar les Madrigueres” (en al·lusió al nom de la dilatada campanya duta a terme pel Geven a finals dels 90 i principis dels 2000, quan l’Ajuntament les tenia qualificades com a zona urbanitzable i s’hi projectava una urbanització de luxe que finalment la pressió popular va aturar) ha sigut un leitmotiv pels diferents governs i grups polítics del consistori i, en aquest sentit, va afegir que “tot i no ser l’obra econòmicament més important que s’ha dut a terme darrerament, sí que és la de més càrrega sentimental i simbòlica”.

Itinerari per fer a peu

Ara el passeig marítim de Sant Salvador connecta amb el tram de passeig de davant de l’hotel Le Méridien Ra i amb Calafell mitjançant una passarel·la per a vianants que travessa la desembocadura de la riera de la Bisbal, construïda pel Ministeri, i que un cop a les Madrigueres es transforma en un camí de terra que finalment s’ha separat de la platja i s’ha apropat a la carretera, per tal de minimitzar-hi l’impacte ambiental. El camí s’ha fet amb materials i tècniques toves i compta també amb una cordada protectora que acompanya i guia l’itinerari a peu.

FER UN COMENTARI