S’inaugura la rehabilitació de la nau del port de Vilanova destrossada per l’esclafit

0
146

Aquest mes de juliol s’ha acabat la rehabilitació de la nau de mercaderies del port comercial de Vilanova que va quedar totalment destruïda per l’esclafit del 12 d’agost de 2019. El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, ha assistit aquest dimecres a l’acte de posada en funcionament de la nau, que s’ha reconstruït amb el nou model d’arquitectura BIM (Building Information Modelling), un sistema col·laboratiu i intel·ligent que permet fer projectes complets, econòmics i amb eficiència energètica. Les obres de rehabilitació d’aquesta nau d’emmagatzematge de mercaderies, sumades a les obres de recuperació del calat del port per millorar l’entrada i la sortida dels vaixells, han suposat una inversió de 715.200 euros de la Generalitat.

Vila ha explicat que el port vilanoví “és dels més importants que tenim i és molt demandat, tenim diverses empreses interessades en un creixement sostenible i una visió empresarial important”. Així ho ha confirmat l’alcaldessa Olga Arnau, que ha revelat que “el departament d’Empresa de l’Ajuntament ha rebut aquestes necessitats d’empreses, algunes ja ubicades al nostre port i altres que hi volen ser, per poder ubicar-hi projectes punters i avançats en matèria de sostenibilitat”.

Ara cal redissenyar els plans d’usos del port, de cara al nou pla d’inversions previst a partir de 2023. Aquests usos permetrien instal·lar indústries de la tecnologia, la investigació, i noves eines que necessita el medi marí per la sostenibilitat.

FER UN COMENTARI