S’inauguren dos parcs canins als Monjos, a Mas Catarro i entre l’institut i l’escola

0
2143
Concepció Gibert (Gats dels Monjos), Sílvia Sepúlveda (SOS Golden), Imma Ferret (alcaldessa) i Esther Marmaneu (regidora).

Aquest divendres a la tarda s’inauguraran els dos parcs canins que ha muntat l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, un a tocar de la masia Mas Catarro i l’altre al carrer M. Aurèlia Capmany, entre l’institut i l’escola, que són dos espais on habitualment propietaris de gossos ja els hi deixaven anar. Els parcs tenen 300 i mil metres quadrats, respectivament; estan tancats, disposen de jocs per als gossos patrocinats per l’empresa Afinity; també font d’aigua, i una paperera per tal que els propietaris hi depositin les defecacions. L’accés hi és lliure. Quan es desenvolupi el parc de Llevant, l’Ajuntament té intenció de fer-ne un tercer, a la Ràpita.

L’obertura dels parcs forma part de la campanya “M’agrada el civisme”, que al llarg de dos mesos vol ajudar a la conscienciació de les persones que tenen animals domèstics a casa, que al municipi ronden el miler (entre gossos, gats i fures). Entre les accions previstes hi ha l’edició de diversos vídeos que es penjaran a les xarxes socials, tallers formatius a les tres escoles del municipi, xerrades obertes a tothom i una caminada, amb la col·laboració de les associacions animalistes SOS Golden i Gats dels Monjos.

Entre els missatges que es transmetran hi ha l’obligació de tenir lligats i amb morrió els gossos de raça perillosa, no alimentar animals a la via pública, recollir les caques de gos, la prohibició de fer les defecacions en parcs infantils i i la inscripció dels animals al registre censal de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI