Aquest dilluns han començat les obres de condicionament de la travessera d’accés a Sant Salvador (TV-2127), uns treballs que tenen per objectiu millorar la mobilitat i resoldre el drenatge de la zona. En concret, s’actuarà en un tram de 234 metres de llargada, comprès entre la darrera rotonda existent i la cruïlla amb l’avinguda Palfuriana. Tot aquest tram es convertirà en un vial de sentit únic de circulació, direcció mar, i la sortida es farà pel carrer Francolí. La calçada es reduirà a 3,5 metres d’amplada, fet que permetrà disposar d’un carril per a aparcament i ampliar les voreres fins als 4 metres a banda i banda. Amb aquesta mesura, segons ha explicat el regidor de Territori, Josep Mercadé, es pretén aconseguir la reducció de velocitat a l’entrada de Sant Salvador i també guanyar espais per als vianants.

Jaume Vidal, director de l'Àrea del servei d'Assistència al Territori de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, i Josep Mercadé, regidor de Territori, han presentat aquest dilluns el projecte.
Jaume Vidal, director de l’Àrea del servei d’Assistència al Territori de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, i Josep Mercadé, regidor de Territori, han presentat aquest dilluns el projecte.

Aprofitant les obres, també es renovarà tot el paviment de la calçada, se soterraran els diferents serveis i es millorarà el drenatge de la zona amb la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials d’un metre de diàmetre, una actuació amb la qual es pretenen evitar les inundacions habituals en dies de pluja. També se substituirà l’actual enllumenat amb LED’s per tal de millorar l’eficiència energètica i es plantaran nous plataners per mantenir el caràcter de carretera arbrada. Els actuals es conservaran.

Les obres, finançades per la Diputació de Tarragona, tenen un cost de 365.128 euros i està previst que estiguin totalment enllestides al juliol. Un cop executades, aquest tram de via, del qual ara és titular l’ens provincial, es traspassarà a l’Ajuntament del Vendrell, ja que passarà a formar part de la trama urbana.

Segons dades del 2014, diàriament circulen per aquesta via 3.859 vehicles de mitjana, una xifra que augmenta sensiblement durant els mesos d’estiu.

FER UN COMENTARI