S’instal·la un equip de ressonància magnètica a l’hospital de Vilafranca

0
528

Aquest dilluns comencen les obres per instal·lar un equip de Ressonància Magnètica a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, on fins actualment hi havia el telecomandament al Servei de Diagnòstic per la Imatge. Les obres d’adequació de l’espai tindran una durada de dos mesos, i un mes per a la instal·lació de l’equip, de manera que a principis del mes d’abril l’equip ja hauria d’estar en funcionament. Requerirà una inversió d’un milió d’euros, cofinançada per la Unió Europea.

L’adquisició de la nova maquinària permetrà la realització d’aquestes exploracions a pacients de l’Alt Penedès, tant hospitalitzats com ambulatoris, de manera que no s’hagi de desplaçar a l’Hospital Sant Camil. El nou equip serà de tub ampli, per tal de disminuir la claustrofòbia i la necessitat de sedació anestèsica. Incorpora, a més, els últims avenços tecnològics, els quals suposen una millora global en la qualitat i el temps de realització dels estudis i és respectuós amb el medi ambient, perquè és l’equip que utilitza menor quantitat d’heli del mercat.

Fins ara, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf disposava d’un sol equip de ressonància magnètica, ubicat als Sant Camil, per una àrea de més de 250.000 habitants.

FER UN COMENTARI