Sis mesos de presó per JosAnt, vilanoví acusat d’atemptat a l’autoritat i lesions

0
176
En JosAnt, al centre, acompanyat dels també encausats per la Generalitat Marcel Vivet i Adrián Sas. // JOSANT ABSOLUCIÓ

El passat dimarts 9 de març es va dur a terme el judici a JosAnt Valverde Ramírez, vilanoví acusat d’atemptat a l’autoritat, desordres públics i lesions a les mobilitzacions del 21 de desembre del 2018, dutes a terme amb motiu de la celebració d’un Consell de Ministres a Barcelona. Aquell dia, l’acusat va ser identificat en un moment de tensió entre els Mossos d’Esquadra i els manifestants a un tall de la Ronda Litoral, però no el van detenir fins passat un any.

JosAnt ha estat condemnat per atemptat a l’autoritat, lesions lleus i danys lleus a sis mesos de presó i a pagar 1.400 euros de multes i costos judicials. El judici a l’acusat va ser ajornat fins a tres vegades, cosa que suposa un desgast constant. L’acusació estava personada per la Fiscalia que demanava dos anys de presó, però també per la Generalitat, que demanava tres anys de presó per atemptat a l’autoritat i un any per desordres públics, penes que podrien suposar l’entrada a presó. Durant el judici, l’advocada de la Generalitat va reduir-los a dos. “Quan vam sortir de judici ja tenia la sensació que aniria bé, perquè els mossos que van declarar es van contradir entre ells i la Generalitat va rebaixar els agreujants. Però amb la sentència tinc una sensació agredolça” explica JosAnt a aquest setmanari.

La defensa encara ha de decidir si recorrerà la sentència, però assegura que al judici hi va haver procediments de caire tendenciós: “un dels mossos que van declarar ni tan sols es trobava al lloc dels fets en el moment de l’incident, i la jutgessa no va voler projectar un vídeo amb imatges de l’identificació perquè argumentava que el testimoni dels agents era suficient”. En aquesta línia, l’advocat de l’acusat va pressionar fins aconseguir que s’utilitzés el vídeo, que corroborava la versió de l’acusat segons la qual els agents haurien utilitzat les porres contra els manifestants, cosa que els mossos no reconeixien. A més, la defensa també assegura que el desenvolupament del judici posava en dubte la legitimitat de les protestes socials, ja que “la fiscal va arribar a dir que el tall de la ronda havia compromès les compres nadalenques”.

“Durant el judici hauria dit moltes coses però em vaig sentir coaccionat pel tracte despectiu que va rebre el meu advocat. Tot i així, seguirem protestant pacíficament com hem fet fins ara per millorar la vida de les persones encara que no agradi a tothom” apunta JosAnt un cop passat el judici. “Ara em sento més tranquil i el temps passa més a poc a poc, però pensant en el meu judici crec que hauríem de tenir el debat de si el testimoni d’un mosso ha de ser suficient per condemnar algú a presó, sense que es facin les constatacions pertinents. Potser hauríem de qüestionar l’autoritat i poder dels cossos policials” conclou.

 

FER UN COMENTARI