Sis municipis de l’Alt Penedès fan pinya amb altres ajuntaments per defensar la gestió pública de l’aigua

0
490
Pla de conjunt dels representants del món local en defensa de la municipalització de l'aigua. Foto: Albert Segura - ACN

Representats locals de sis municipis de l’Alt Penedès -La Granada, Olèrdola, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Margarida i Els Monjos, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès- han participat aquest dilluns en una trobada amb alcaldes i alcaldesses d’altres pobles de Catalunya per fer pinya i defensar la gestió pública de l’aigua.

Els màxims dirigents locals han escenificat la unió de forces per reclamar poder decidir des dels ajuntaments i altres ens locals quin tipus de gestió del servei d’aigua és més favorable per als seus ciutadans, i denuncien l’embat judicial que les empreses privades duen a terme per mantenir el servei en les seves mans a partir del que consideren un ofec de l’administració. En aquest sentit, han assegurat que treballaran de manera col·lectiva per posar els interessos col·lectius de les localitats i els seus veïns per davant dels beneficis econòmics.

Els representants municipals s’han trobat al dipòsit d’aigües Can Boada de Terrassa. La trobada ha estat una mostra de força dels líders locals, des d’alcaldes fins a presidents de consells comarcals d’arreu de Catalunya, que han volgut posar de manifest les dificultats que s’han trobat a l’hora de voler fer el pas de municipalitzar el servei de subministrament d’aigua.

Manifest conjunt
Els participants han fet públic un manifest contra les judicialitzacions derivades de les accions municipals per recuperar el control públic del servei. En el document, exigeixen que es respecti les decisions preses des dels ajuntaments, elegits de manera democràtica per la ciutadania.

“En el cas de municipis petits, amb poc personal i recursos limitats, aquesta actitud hostil dels operadors privats té un efecte intimidatori”, assenyalen en el document. Aquesta situació fa que en moltes ocasions s’opti per ajornar les gestions per la despesa econòmica i de temps que suposa per als treballadors municipals.

FER UN COMENTARI