Sis retrats de Miquel Barceló, a la Fundació Apel·les Fenosa

0
351
Miquel Barceló a l’estudi de Breteuil, París, 1985. FOTO CEDIDA PER LA FUNDACIÓ APEL·LES FENOSA

La Generalitat de Catalunya ha adquirit sis fotografies de Jean Marie del Moral en què retrata al pintor Miquel Barceló treballant en la seva obra i les ha dipositat a la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell. L’adquisició ha estat dipositada a la Fundació Apel·les Fenosa pels vincles que el fotògraf Jean Marie del Moral mantenia amb Fenosa i pel fet que Barceló, Miró i Fenosa són els artistes que més ha retratat l’autor.

Els retrats representen diversos períodes del pintor, entre els quals destaca Miquel Barceló pintant la cúpula del Teatre del mercat de les flors (Barcelona 1986). Aquestes obres de Jean Marie del Moral se sumen a les 189 còpies dedicades a Fenosa que conserva la Fundació.

L’adquisició d’aquestes fotografies per part de la Generalitat ha tingut lloc en el marc del Pla Nacional de Fotografia i més concretament dins de l’eix que s’encarrega de l’ampliació de la Col·lecció Nacional de Fotografia Històrica i Contemporània de Catalunya. El contingut d’aquesta col·lecció, que pretén tenir vocació nacional i internacional, reflecteix les aportacions més destacades del llenguatge fotogràfic que s’han fet en totes les manifestacions d’aquest mitjà, alhora que té en compte aquells projectes fotogràfics que s’hagin realitzat a Catalunya i suposin una aportació important tant pel que fa a les retòriques fotogràfiques com a la reflexió sobre la seva cultura, la societat o el territori.

FER UN COMENTARI