Sisè any de Biblioteques amb DO, a la Terra Baixa del Vendrell

0
790

La Biblioteca Pública Terra Baixa participa en el projecte “Biblioteques amb DO” organitzant durant el mes de novembre diverses activitats (per a infants, adults i també exposicions) amb l’objectiu de difondre la relació existent entre les lletres i el món del vi. Cadascun dels mesos de l’any es dedica a un dels territoris vinícoles de Catalunya, organitzant-se diverses activitats des de les biblioteques de la zona geogràfica en qüestió.

Quatre actes per a adults
El primer dels actes tindrà lloc el divendres 9 de novembre a la tarda: una sessió de contes inclusius a càrrec d’Elisabet Ulibarri, amb el món del vi com a eix central. Una setmana després, el dia 15, hi haurà també a la tarda un taller de tinta i vi a càrrec de Marta Aranyó, adreçada a joves a partir de 16 anys i adults (els participants tindran la possibilitat d’aprendre a pintar amb vi).

El divendres dia 23 tindrà lloc la conferència “L’art a les etiquetes de vi”, a càrrec de M. Dolores Garcia, presidenta en funcions de l’Institut d’Estudis Penedesencs. La sessió exemplifica de quina manera el món de l’art ha estat també present a l’etiqueta de les ampolles de vi. Cal inscripció. L’última de les activitats dirigida al públic adult serà la sessió mensual del Club de Lectura de la Biblioteca que se celebrarà el dimecres dia 28. La tertúlia girarà al voltant de La força d’un destí, obra de Martí Gironell, que assistirà a la sessió.

Pel que fa als infants, el dilluns dia 12 es farà una sessió de contes titulada “El raïm trepitjat”; una faula sobre l’origen del vi destinada als infants a partir de 4 anys, a càrrec de Kekeshuga. Cal inscripció prèvia (gratuïta).

Exposicions
A més, durant el mes de novembre es podran veure al Vendrell diferents exposicions. Al Museu Deu hi haurà “Les vitrines del vi”, una selecció amb algunes peces del seu fons relacionades amb el món de vi (rajoles d’art i oficis, botes portàtils de vi, porrons, un alambí de destil·lació, mesures de vi, canadelles… de vidre, ceràmica, ivori, fusta, etc.).

Pel que fa a la Biblioteca, acollirà una mostra amb les 20 fotografies finalistes al concurs #vinstagrampenedès2018, el guanyador del qual es decidirà amb els vots dels usuaris de les nou biblioteques de l’àmbit penedesenc que l’organitzen. A més, els assistents tindran a la seva disposició un centre d’interès amb una selecció de documents relacionats amb el món del vi.

FER UN COMENTARI