S’obre les 86 noves places d’aparcament sobre la via, darrere l’Arxiu de Vilafranca

0
2911

Aquest dilluns s’obre el nou aparcament públic de vehicles que s’ha estat construint al llarg dels últims mesos sobre la cobertura de la via, en paral·lel al passeig Rafael Soler entre els carrers Camp del Cellerot i fins a l’alçada del carrer Ateneu. En total són 86 places urbanitzades sobre asfaltat, i són d’accés gratuït, amb entrada per Camp del Cellerot. L’Ajuntament hi ha destinat 290.000 euros.

 

L’obertura coincideix amb un dels esdeveniments de l’any que porta més gent a Vilafranca, les Fires de Maig. Dona servei al Centre, al barri de la Girada i també a l’estació d’autobusos i la de trens. L’alcalde Pere Regull ha dit que “aquesta intermodalitat és la que ens pot donar força per reclamar trens ràpids a Barcelona i trens regionals; si no la tinguéssim, oblidem-nos-en”.

 

També ha manifestat que amb la construcció d’aquest aparcament, sumada a la gespa plantada l’any passat al llarg del passeig de la via, “es veu clarament que estem tapant la ferida que teníem des de feia molts anys” amb la llosa de cobertura de la via. De cara a l’estiu es preveu començar les obres per fer un nou aparcament al davant de l’estació d’autobusos i sobre la via, allà on ara ja n’hi ha un de provisional. Seran 90 places més la nova urbanització de l’entrada de la carretera de Vilanova, en què la travessera urbana tornarà a ser recta, com havia estat antany, empalmant en línia recta amb el carrer de Santa Digna. S’eliminarà, doncs, aquella rotonda trapezoïdal ara existent, i es donarà un nou acabat al passeig Rafael Soler, amb el retorn de la Creu de Santa Digna que fa anys s’havia retirat del seu lloc original. Tots aquests treballs haurien d’estar acabats a finals d’any, segons el regidor de Mobilitat Josep M. Martí.

 

A més a més, aquest dilluns han començat els treballs per fer la zona de gossos lliures del costat de l’Arxiu. Una àrea de 1.200 envoltada de tanques, on els cans podran córrer lliurement, a la zona del bosquet del lateral de l’Arxiu on ara hi aparquen cotxes.

FER UN COMENTARI