S’obre a Vilanova un laboratori per experimentar amb realitat virtual i augmentada

0
167

Divendres va obrir a l’edifici de Neàpolis de Vilanova un laboratori de realitats immersives per experimentar amb realitat virtual i realitat augmentada. L’Immersive Experience Lab és un espai que treballarà amb empreses, institucions i ciutadania per aplicar tecnologies en diferents àmbits. S’hi pot fer experimentació, disseny i validació de projectes d’innovació tecnològica i social, centrats en les realitats immersives. La inauguració va ser divendres passat i formava part del programa d’activitats de la Mobile Week a VNG, que promou a tot Catalunya iniciatives d’acostament de la tecnologia a la ciutadania.

L’alcaldessa Olga Arnau va destacar les potencialitats del nou laboratori, “que promou projectes d’anàlisi, experimentació i impulsa l’emprenedoria amb relació a les tecnologies immersives”. Sergi Figuerola, director tècnic de la Fundació i2CAT, sòcia tecnològica de Neàpolis, aposta per “potenciar sectors emergents que ens generen ocupació, que són tractors de l’economia” i va dir que a Vilanova “hi ha un pol d’atracció tecnològica que cal que sigui reconegut a tot Catalunya”.

L’Immersive Experience Lab de Neàpolis vol ser també un espai de formació en tecnologies immersives, un lloc dedicat a la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I), un ecosistema divers interessat en la innovació oberta i la cooperació entre els diferents agents d’un sistema i un espai de creació i promoció de nous productes tecnològics immersius i de realitats esteses.

FER UN COMENTARI