Mohammed Mansri, president d’Assalam, la comunitat islàmica de Santa Margarida i els Monjos, en nom propi i de tota la comunitat, lamenta els incidents i el conflicte d’aquestes darreres setmanes a la mesquita de Vilafranca, que afecten la comunitat musulmana local i, conseqüentment, la resta de la comunitat del Penedès.

Assalam defensa el diàleg i la comunicació entre tota la comunitat i recolza l’imam Touhami Laakel, persona integradora i molt apreciada per la comunitat islàmica de Santa Margarida i els Monjos. Assalam es fan seves les paraules de l’imam quan diu “des del moment que decidim residir a Catalunya, hem d’adaptar-nos al seus costums, a la seva manera de fer, i crec que les dones tenen els mateixos drets que els homes”.

Molta gent interessada o tan sols encuriosida es planteja el paper de les dones a l’Islam. A l’origen hi ha molts motius que tenen relació amb els missatges erronis que els musulmans transmetem, unes vegades interpretant malament el que realment és l’Islam i el que ens ha ordenat Déu; d’altres vegades és a causa que no creem una línia de separació entre la religió i les nostres tradicions a vegades massa exagerades.

És molt difosa la idea què l’Islam menysprea la dona. Déu ha declarat la igualtat entre dones i homes ja fa 14 segles per mitja del Sagrat Alcorà. L’aya 35 de la sura 33 diu; “Déu ha preparat el perdó i gran recompensa per als musulmans i les musulmanes, per als i les creients, els devots i les devotes, els sincers i les sinceres, els pacients i les pacients, els humils i les humils, els i les que donen almoina, els i les que fan dejuni, els castos i les castes, i a tots i totes que recorden Déu”.

Assalam som respectuosos amb el Sagrat Alcorà.

Mohammed Mansri
Santa Margarida i els Monjos

FER UN COMENTARI