Coincidint amb l’inici de la campanya nadalenca, l’Ajuntament de Vilafranca ha retirat les tanques que hi havia sobre la platja d’herba plantada sobre la cobertura de la via, entre el Poble Nou i la Girada, de manera que ja s’hi pot passejar pel damunt. Es tracta de més d’una hectàrea verda, que a principis d’any estarà acompanyada pel seu costat nord, just al darrere de l’Arxiu Comarcal, d’un aparcament per a 90 vehicles, que l’alcalde Pere Regull confirma que seran gratuïts. Ara bé, també ha manifestat la intenció a mitjà termini de col·locar “limitadors de temps, perquè interessa que siguin de rotació”. Un sistema que també es podria aplicar a les 90 places d’estacionament que de cara a finals de l’any que ve hi haurà també sobre la via, a l’alçada de l’estació d’autobusos. Una idea, per tal que en poguessin fer ús els usuaris de tren o del bus, és que hi hagi “reserves combinades amb el bitllet de Renfe o del bus”. Tenir aquest doble aparcament “intermodal” és, al parer de Regull, “molt important de cara a la reivindicació de tenir parada de trens regionals”.

parc_llosa

Àrea de 1.000 m2
D’altra banda, el regidor de Territori Josep M. Martí ha anunciat que al descampat d’aparcament lliure que hi ha entre l’Arxiu i els Jutjats s’hi farà durant els dos primers mesos de l’any una àrea de mil metres quadrats per deixar-hi anar els gossos solts. L’espai estarà perimetrat amb una tanca, dins la qual hi haurà els arbres de la zona més propera a la via. L’accés serà mitjançant un camí que travessarà la coberta de la via, o bé pel camí que es farà paral·lel a la via per darrere de l’Arxiu, per bé que també s’hi podrà arribar des de la Girada creuant la zona d’aparcament actual.

girada_politics_visita

Aquest anunci l’ha fet l’equip de govern municipal de CiU-PSC aquest dimarts al migdia, dia de la Constitució, just després que l’alcalde, amb regidors de CiU i d’ERC al costat, llegís un manifest que reivindicava que en tal dia festiu no hi ha res a celebrar, i que els càrrecs electes treballaven igual com feien la resta de dies de l’any. Han llegit el manifest i han fet la visita a la coberta de la via.

FER UN COMENTARI