S’obriran nous serveis d’atenció a dones que pateixin violència masclista al Penedès

0
1007
FOTO: ISTOCK

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya té previst obrir, el proper 2020, quatre nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones que pateixin violència masclista a les àrees del Vallès, Penedès, Bages i Barcelonès. Aquests serveis se sumarien als que ja hi ha en actiu a Lleida, Girona, el Baix Llobregat, les Terres de l’Ebre, el Maresme, Tarragona, Catalunya Central i l’Alt Pirineu i Aran.

A més, també es crearan 50 places residencials noves, per mirar de cobrir i atendre totes les dones que ho precisin. Els vuit serveis d’intervenció actuals han atès 4.663 dones i 1.074 infants entre l’1 de gener i el 31 d’octubre de 2019, i els serveis residencials han allotjat 178 dones i 259 nens, i calen més efectius.

Els SIE són serveis gtratuïts que ofereixen recursos i atenció integral a les dones que han patit o pateixen violència masclista, i també s’estén als seus fills i filles. Per altra banda, les places residencials són serveis gratuïts que serveixen com a substitutius temporals de la llar i compten amb suport psicològic, mèdic, social, jurídic i també de lleure a càrrec de professionals especialitzats. L’objectiu principal dels SIE i les places residencials és facilitar la integració sociolaboral d’aquestes dones i la seva recuperació i la dels seus fills i filles.

Per tal d’accedir a aquests serveis cal que els serveis socials d’atenció primària facin una derivació, i que les dones afectades manifestin la voluntat d’estar en un servei d’acolliment, tenir disponibilitat per seguir un pla de treball establert amb l’equip professional i tenir un cert grau d’autonomia que permeti la convivència amb altres unitats familiars.

FER UN COMENTARI