A les portes del darrer any de legislatura i amb un govern format per 3 regidors (2 de la CUP i un d’ERC) i 8 membres a l’oposició (PdCat, Movem Sant Martí i el regidor trànsfuga d’ERC), el grup socialista Movem Sant Martí demana a tot els grups arribar a un acord de municipi que faciliti la governabilitat i que “trenqui amb el bloqueig provocat per l’enrocament, la falta d’objectius i gestió de l’excusa permanent del govern, i també amb el bloqueig ‘del com pitjor millor’ del PdCat. Hem de trencar amb la política de blocs, que només va en detriment dels veïns”, tal com manifesta el regidor Albert Tort.

Aquest acord, però, passa perquè tant l’alcalde, Antoni Ventura (CUP) com el cap de l’oposició, Ramon Carbó (PdCat), facin un pas al costat i es consensuï un nou alcalde. “És imprescindible que fem possible un alcalde nou, nou de veritat, i un govern excepcional el més ampli possible, amb un mínim comú denominador: el municipi” exposen. Des de Movem Sant Martí  al·leguen que l’acord inicial d’aquesta legislatura ja contemplava que en la darrera etapa fossin ells els que assumissin el lideratge de l’Ajuntament i que per això ara prenen la iniciativa.

Segons expliquen,  ja han començat a tenir converses amb tots els grups i, malgrat totes les dificultats que se’ls plantegen i sent conscients que la proposta pot tenir molt poc recorregut, tenen esperança de poder assolir l’acord: “no és impossible un canvi d’alcaldia, perquè hem parlat amb tothom i pel que fa a propostes i ha un alt grau d’acord”, explica Tort. Però les converses, insisteix, no poden allargar-se sine die, ja que l’acord que plantegen és pel darrer any de legislatura (fins al maig del 2019)  “es tracta d’evitar que passem inútilment el darrer any de legislatura, per això hem de fer tots els esforços possibles per buscar aquest enteniment ara”, manifesta Pere Cano. En el cas que la CUP renunciés a l’alcaldia, automàticament aquesta recauria al PdCat, un escenari que des de Movem Sant Martí no contemplen.

El full de ruta d’aquest suposat nou equip de govern implica treballar en temes molt concrets i claus pel municipi com la biblioteca, l’elaboració del projecte de centre de dia, les millores al conjunt monumental (amb els projectes ja redactats i amb finançament de fons europeus), l’impuls de l’urbanisme social al municipi, la implantació del pla d’acció cultural, l’arribada de la fibra òptica, la resolució d’alguns conflictes urbanístics i, sobretot, l’ordenament i la gestió de la neteja. Per dur a terme aquest programa, des de Movem Sant Martí preveuen que es creïn comissions permanents quinzenals formades per tots els regidors.

 

FER UN COMENTARI