Els socialistes surten del govern de Sant Martí, que es queda amb només tres regidors

0
2196

Els dos regidors del Grup Socialista – Movem Sant Martí han abandonat el govern d’esquerres perquè consideren que la CUP i ERC, amb l’alcalde Antoni Ventura al capdavant, només governen per a una part del municipi i només representen “l’independentisme i la desobediència”, sense tenir en compte “que el govern és fruit d’una coalició”. Els socialistes accepten que als plens puguin expressar els posicionaments polítics dels seus partits, però no “que la CUP i ERC ho facin i ho vulguin fer en l’exercici dels càrrecs institucionals i de govern municipal, utilitzant l’Ajuntament per a objectius de partit”.

Albert Tort i Pere Cano ho contraposen a la seva acció de govern, “centrat” en la gestió del municipi, basant-se en el pla de govern “i deixant la discussió política en els grups municipals del plenari”. Com que els socialistes veuen que ara la CUP i ERC estan centrats “en la independència i la desobediència des dels òrgans de govern”, fins al punt de córrer el “risc de situar l’Ajuntament fora de la legalitat, tot i els reiterats advertiments per part dels serveis jurídics municipals”, els dos regidors socialistes han decidit abandonar el govern i no fer-se solidaris amb la “deixadesa en determinades funcions municipals”.

En el ple extraordinari del 24 d’octubre, es va aprovar per unanimitat una moció de rebuig a la repressió policial de l’1 d’octubre, una segona moció demanant l’alliberament de Jordi Sánchez (president de l’ANC) i Jordi Cuixart (president d’Òmnium) i una tercera, però en aquest cas amb l’abstenció dels socialistes, atès que la mateixa moció es posicionava a favor de la declaració unilateral d’independència i contra l’aplicació l’article 155 de la Constitució, i l’alcalde no va acceptar de votar-ho per separat: els que es van abstenir estan contra la DUI i contra el 155.

Sigui com sigui, amb la sortida dels dos representants socialistes del govern, l’Ajuntament de Sant Martí queda ara governat per tan sols tres regidors: dos de la CUP i un d’ERC. Mesos enrere l’altre regidor d’ERC també havia marxat del partit i és un regidor no adscrit. L’oposició, sumant els cinc regidors del PDeCAT, suma ara vuit regidors. L’alcalde Antoni Ventura recorda que Movem Sant Martí és la marca blanca del PSC, que no ha condemnat la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

FER UN COMENTARI